Frp-kamphanene nekter å skvære opp

sanberg-krangel– Jeg ser ingen grunn til at jeg skal rekke ut en hånd hverken hit eller dit, sier Sandberg. – Han har hengt meg ut i det offentlige rom, svarer Korsberg.Mange i Fremskrittspartiet er fortvilet over den bitre konflikten som utspiller seg mellom partiets nestleder Per Sandberg og stortingsrepresentant Øyvind Korsberg.

Men de to partifellene uttrykker begge at de ikke har noe ønske om å skvære opp.

Vil ikke skvære opp

– Å skjelle ut partifeller får ikke konsekvenser i dette partiet
– Jeg ser ingen grunn til at jeg skal rekke ut en hånd verken hit eller dit, sier Per Sandberg til TV 2.

Øyvind Korsberg er heller ikke villig til å slutte fred med Sandberg.

– Han har hengt meg ut i det offentlige rom. Det får stå for hans mening, sier Korsberg til TV 2.

Strid og boklansering

Frps sentralstyre skal diskutere Per Sandberg
Den bitre striden mellom Sandberg og partikollega Korsberg blusset opp igjen mandag denne uken, da Sandberg varslet at han likevel vil fortsette som nestleder i Frp, etter at han i høst annonserte sin avgang. Korsberg skulle helst sett at Sandberg slutter i vår, slik han først sa.

Stridens kjerne er en intern strid i Frps fylkeslag i Troms. I Sandbergs politiske selvbiografi som ble lansert i november, stemples Korsberg som hevngjerrig og en løgner. Korsberg er skuffet over at de andre i partiets ledelse ikke har reagert på måten han blir omtalt på i boken.

– Det betyr at de faktisk støtter Per Sandbergs beskrivelser i boken. Det syns jeg er trist og leit, og det har preget meg de siste månedene. Jeg må bare forholde meg til sentralstyrets beslutning og jobbe videre med politikk, sier Korsberg.

Siv vil ikke røre striden
Flere TV 2 har snakket med er fortvilet over konflikten som rir regjeringspartiet.

Men til tross for isfronten mellom to av partiets profiler, ser leder Siv Jensen ingen grunn til å gjøre striden til en partisak.

– Jeg er helt sikker på at dette vil man finne ut. Dette er først og fremst et forhold dem to imellom, sier Siv Jensen til TV 2.