Aurskog Høland Kommune sin handelslekkasje er redusert med nærmere 200 millioner

Redusert handelslekkasje
Nylig ble det kjent at Bjørkelangen Torg økte omsetningen med 12 prosent fra 2012 til 2013.

Det er godt gjort i en tid hvor mange kjøpesentre i regionen – og i Sverige – sliter med å oppnå vekst.

Under fredagens møte kunne styremedlem Hroar Braathen i næringsforeningen presentere ferske tall for lokal handels-lekkasje.

– For fem år siden var handelslekkasjen ut av Aurskog-Høland cirka 500 millioner kroner. Nå er den redusert til 321 millioner kroner. Tall for 2013 er ikke klare ennå, men vi antar at den positive trenden fortsetter, sier Braathen.

– Det har vært en milepæl for foreningen. 100 medlemmer er bra, men potensialet er større. Det er nærmere 150 virksomheter på Bjørkelangen totalt – hvor alle er potensielle medlemmer. Med en stor og sterk medlemsmasse får næringsforeningen økonomiske muskler og støtte til å drive arbeidet for Bjørkelangen på en rekke områder, sier Havnås.