Profiler på vei ut skriver Vestreng i Indre Akershus Blad


Videre skriver han:
I dag kan Indre Akershus Blad bringe nyheten om at en rekke profilerte lokalpolitikere i Aurskog-Høland gir seg eller trapper ned etter høstens kommunevalg. Ordfører Jan Mærli (Ap) har for lengst varslet sin avgang. Aina Sletner (Ap) følger Mærli ut døra etter at hun tapte kampen om å bli partiets ordførerkandidat. Unge Espen Olsen (Ap) er ikke aktuell, og rutinerte Odd Gunnar Holtet ønsker å slippe til andre i partiet.

I Høyre ønsker Hans Sauge å trappe ned. KrFs førstedame Ragnhild Holmedahl tar en pause fra lokalpolitikken. Det samme gjør Senterpartiets ordførerkandidat Lars Henrik Sundby og Frps Anne-Cathrine Fjugstad Nilsen.

I dagens formannskap er det faktisk bare Kari Mikkelrud (Frp) som går løs på en ny periode.
Krise? Ikke nødvendigvis.

Det politiske miljøet mister kunnskap og kontinuitet, og det kan gi administrasjonen mer makt.
Samtidig ligger veien åpen for folk med nye ideer, ny energi – og ikke minst handlekraft.

Godt skrevet Vestreng, men jeg vil helt klart legge til noen komentarer.

hjalmar-ottesen-300x198

Det politiske miljøet mister kunnskap og kontinuitet fra Mærlie og enkelte andre. Det er vel et faktum at mange var nye ved sist kommunevalg som det blir nå. Selvfølgelig hadde Sundby en periode fra tidligere tid, hvor det er beklagelig at slike som Sundby slutter.

Men at kommunestyret, hvis en trekker det dit fremfor et formannskap har «kostet» AHK kommune mye penger i feil avgjørelse er jo et faktum, slik at det er nok flere nye i de enkelte partier som vil gjøre en minst like god jobb som dagens kommunestyre. Husk bare den ene saken hvor Mærlie sto alene og stemte for og alle andre i mot. Mærlie fikk rett til slutt, men hva er regningen?

At Mikkelrud fortsetter i FRP, er ingen overraskelse, men du verden hvor overrasket jeg blir hvis hun skulle bli ordfører og enda mer overrasket ville jeg bli hvis det skulle fungere, med alt det som har vært rundt henne i det politiske miljø med alt fra direkte til indirekte kritikk av administrasjonen som ett eksempel.

At Hans Sauge velger å trekke seg er synd for Høyre, for 4 år er nok en læringskurve før man er politiker, slik at han ville sikkert gjort en god jobb for høyre de neste 4 år.

At det har vært en spesiell periode, spesielt siste året 2013 med noen som går ut og inn av parti samme år, at noen nå slutter helt fordi det ble tap i nominasjonen er jo også merkelig. Men det siste skjer jo i flere kommuner på grunn av flere forhold, alt fra interesse, jobb, skuffelse osv.

At AHK får et kommunestyre som øverste organ som vil gjøre en god jobb er jeg ikke i tvil om, hvis læringskurven på nye er riktig og viljen til samarbeid tilstede.

Samarbeid er vel nøkkel til å lykkes både partier i mellom og mellom Politikere og administrasjon.

Unnå korrupsjon, inhabilitet og krangling så blir det bra i AHK

Hjalmar Ottesen