122 ansatte mister jobben: – ansatte viste ikke noe


Elkjøp samlokaliserer og flytter kundesenteret fra Lørenskog til Danmark. Det betyr at 122 ansatte står uten jobb fra 1. juni, skriver RB i dag.

– Vi ble kalt inn til et ekstraordinært møte der vi fikk beskjed om at alle som jobber på kundesenteret mister jobben, sier en av de ansatte som ikke vil stå fram med navn til Romerikes Blad.

Den ansatte forteller at nyheten om samlokaliseringen var svært overraskende.

– Vi visste ingenting om at dette kunne skje, så det var en ganske sjokkerende nyhet å få servert.

Spesielt er det tidspunktet for samlokaliseringen den ansatte reagerer på. Allerede fra 1. mars skal det nye kundesenteret gradvis ta over kundehenvendelser.

– At vi får beskjed en måned før de flytter kundesenteret synes jeg er for dårlig. Vi får jo nærmest ingen tid på å finne oss nye jobber, vi blir bare fortalt at det er slutt.

I Danmark vil kundesenteret som også har ansvaret for Lefdals kunder, ta over kundehenvendelser fra både Danmark og Norge, i tillegg til Sverige der også kundesenteret legges ned

Tilbudt jobb i Danmark

Etter det RB får opplyst skal de ansatte ha fått beskjed om at de kan få jobb ved det nye kundesenteret da de fortsatt vil trenge norsktalende kundebehandlere.

– Jeg forstår ikke at et så stort selskap som dette ikke har råd til å beholde kundesenteret i Norge. De siste tre månedene har det kommet rundt 40 nye ansatte, så det er jo tydelig at de har behov for flere folk. Jeg synes det er ganske kynisk, forteller den ansatte oppgitt.

– Er det aktuelt for deg å flytte til København?

– Nei, det er absolutt ikke aktuelt.

Selskapet skal også bistå de ansatte som nå mister jobben inn i nye arbeidsplasser. For mange vil det bety en omplassering internt i Elkjøp.

– Vi fikk alle resten av dagen fri med betaling. Det var nok ikke så mange som var veldig motivert til å arbeide etter å ha fått en slik nyhet.

Alle de ansatte skal nå i møter med sin nærmeste leder, der det vil bli planlagt hvordan perioden fram til samlokaliseringen vil forløpe seg. De ansatte blir vil også få utbetalt ekstra bonuser etter det RB kjenner til.
Bekrefter nedleggelse

Kommunikasjonsdirektør Åshild Indresøvde i Elkjøp bekrefter at de flytter kundesenteret til København.

– Det er totalt 90 årsverk som er berørt, forteller hun.

Beslutningen om å samlokalisere kundesenteret med det danske og det svenske ble tatt for å effektivisere driften.

– En slik beslutning tar man aldri lett på, siden det berører så mange ansatte og vi skjønner at dette er leit for de involverte.

20 millioner kroner i året er det estimert at Elkjøp vil spare på samlokaliseringen.

– Vi jobber i en bransje med svært tøff konkurranse og må derfor løpende vurdere tiltak for å sikre at vi alltid er konkurransedyktige. Dette er et ledd i et program for å sikre en sunn og effektiv drift. Det kan høres brutalt ut, men det er den type vurderinger vi må gjøre for å sikre arbeidsplasser på sikt og at vi skal kunne gi kundene våre gode tilbud og service også i fremtiden.

Fra 1. mars starter forflyttingen fra Lørenskog til København og 1. juni vil kundesenteret i København ta over alle kundehenvendelser.

fra: www.rb.no