38 kommuner ligger an til å bli tvangssamenslått, dårlig håndverk

Det er ingen tvil om at slår vi sammen to lag vil det kunne bli bedre på veldig mange områder. Men hvorfor bruke så lang tid og oppnå så mye støy. Dette kan ikke bety annet enn dårlig håndverk

Torsdag klokken 10.00 starter Stortingets behandling av kommune- og regionreform.
38 kommuner ligger an til å bli tvangssamenslått til 11, og 19 fylker skal erstattes med 11 regioner.
Det er bare Frp, Høyre og Venstre som er for tvangssammenslåing og i morgen skal dette behandles.
Buskerud, Akershus og Østfold blir til ny Viken-region. Hva har Buskerud med Akershus å gjøre? Med så ulike geografisk forhold og med Oslo i midten virker dette rent komisk, håper det her er helt spesielle grunner som ikke er ment å forstå. At Østfold / Akershus vurderes slått sammen er i vertfall til å forstå.
Fra 38 kommuner ned til 11 med tvang kan umulig være konstruktivt og her må det være dårlig håndverk.
Tvang skaper jo kun misnøye og frustrasjon, hva er grunn for at Frp, Høyre og venstre velger nettopp tvang?

For en som ikke skal la seg presse av partipisken, er Frps Ingebjørg Amanda Godskesen skriver VG i kveld. Det tydelig litt skrantete opplegg for gjennomføring som vil skje i morgen.

Senterpartiet krever at alle Stortingets 169 representanter er til stede når kommunesammenslåingene vedtas om en uke. – Hver enkeltrepresentant må stå til ansvar overfor sine velgere i denne saken, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til VG.

Dette er politisk dobbeltmoral. De vil ha tvangssammenslåing av kommuner for alle andre enn sine egne. Dette viser vilkårligheten i kommunekartet vi nå har fått av Høyre- og Fremskrittsparti-regjeringen, sier Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik til NRK 02/2017

To av rikspolitikerne erkjenner å ha jobbet aktivt for at hjemkommunen skulle slippe tvang, mens sju ikke vil avvise at de har hatt et slikt engasjement. Tolv avviser at de forsøkte å skjerme hjemkommunen. Tajik spør hvordan folk kan stole på at politikerne ikke setter hensynet til sine egne høyere enn best mulig resultat for innbyggerne.

– Det er vanskelig å forstå hvorfor Erna Solberg tillater dette. Statsministeren bør gi en skikkelig forklaring på hvorfor kommunekartet er noe hun tillater at blir avgjort av tilfeldigheter og muskelbruk på bakrommet, heller en kvalitet og innhold i velferdstilbudet til innbyggerne, sier hun.

Kvantitet eller kvalitet???